Informatie over
de kunstklassen
Back
Next
De kunstklassen van het Floracollege zijn klassen waarvan de leerlingen een meer dan gemiddelde interesse hebben in de kunstvakken.

Door het grote aantal aanmeldingen voor deze klassen is er een selectie gemaakt.
De Kunst & Cultuurlessen van de kunstklas hebben als insteek om in intensiteit en doelstelling verder te gaan dan de reguliere KC-lessen aan de andere klassen. De leerlingen treden regelmatig voor het voetlicht met optredens, voorstellingen en exposities. Het Floracollege werkt hierbij samen met diverse instellingen buiten de school, zoals muziekverenigingen, bibliotheken en kunstinstellingen. Ook is er een steeds toenemende samenwerking met kusntzinnige MBO-opleidingen, zoals de MBO-theaterschool in Rotterdam en de Lentiz-opleiding Living & Design in Naaldwijk. Daarnaast werken de leerlingen af en toe mee aan televisieseries zoals VRijland, Brugklas, SpangaS en Best Friends.

Voor het kunst- en cultuurbeleid van het Floracollege in het algemeen en voor de kunstklassen in het bijzonder kreeg de school in 2016 het keurmerk 'Erkende CultuurProfielSchool.

KUNSTKLASSEN

Klas 1DK


15 leerlingen
Mentor: Dhr. Onno Maat

Klas 1JK


22 leerlingen
Mentor: Dhr. Martin Groen

Klas 2CK


18 leerlingen
Mentor: Mw. Christiane Koene

Klas 2JK


27 leerlingen
Mentoren: Mw. Hélène Tabben en Mw. Mandy van Winden

ONDERBOUW
In de onderbouw zitten de leerlingen samen in speciale kunstklassen. Het lesprogramma - ook van de algemene vakken -  is zoveel mogelijk afgestemd op het kunstzinnige karakter van de kunstklas.

De klassen volgen het reguliere vmbo-programma en zijn dus toegankelijk voor leerlingen met een BBL-, KBL- of GL/TL-advies. In de twee extra lesuren kunst wordt gewerkt aan speciale projecten, zoals fotografie, architectuur of musical.
De leerlingen blijven twee jaar bij elkaar in de klas met dezelfde mentor. Op dit moment zijn er 2 kunstklassen in zowel leerjaar 1 als leerjaar 2: een klas voor BBL en een klas voor KGT/GL/TL-niveau.

BOVENBOUW
In de bovenbouw zitten de kunstleerlingen niet meer samen in één klas. De kunstleerlingen volgen het eindexamenvak 'Kunstvakken-2'.

Daarbij zijn op het Floracollege twee keuzemogelijkheden: Beeldende Vakken of Drama. Kunstvakken-2 wordt alleen aangeboden in de GL/TL. De leerlingen volgen twee (klas 3) of drie (klas 4) uur dit vak. In klas 4 doen de leerlingen een Centraal Praktisch en een Centraal Schriftelijk Eindexamen.Copyright Lentiz | Floracollege 2016 - Alle rechten voorbehouden